Diplomatico

Pod značkou Diplomatico se skrývá zástup rumů zrozený v nádherné přírodě národního parku Terepaima. Jde o prémiovou venezuelskou značku, která je definovaná bohatým dědictvím v tradici a technologii výroby a odhodláním týmu odborníků, kteří se starají o celý proces výroby.

Diplomatico

Když Maestros Roneros v lihovaru Diplomatico stvořili klenot

Celý tým v čele s „mistry výroby rumu“ spolupracuje s vášní a trpělivostí, aby vytvořil dokonalou harmonii chutí v každé lahvi rumu Diplomático. Při výrobě se využívají odborné znalosti v kombinaci s moderními i tradičními metodami, které se opírají o vysoké požadavky na kvalitu každého zákazníka. Diplomatico jako značka, je jednou z neuznávanějších na celém světě nejen milovníky rumů, ale i odborníky na prestižních rumových akcích v Mekkách destilátů jako i v Paříži, Madridu či San Francisku.

 

 

 

Jak se vyrábí tradiční rum Diplomático

Rumy Diplomatico jsou vyráběny z melasy z cukrové třtiny a z jejího medu. Samotná melasa se hodí k výrobě lehkých a hebkých rumů. Med se používá do složitějších a hutnějších rumů. Melasa, kterou výrobci získávají z cukrové třtiny z vlastních plantáží má vysokou koncentraci cukru, ale malé množství popela, které její chuť nijak nezatěžuje. Lihovar si udržuje kmen kvasinek vlastní kultivace a díky němu přetváří cukr na jedinečný alkohol. Fermentace se liší u lehkých a komplexních rumů. U těch jednodušších a lehčích probíhá proces kvašení jeden den u těžších a komplexních se nechává směs kvasit dny dva.

Diplomatico se destiluje mnoha různými metodami. Alkohol se ve všech metodách ale zahřívá a jeho složky se oddělují kondenzací. Odpařená složka je pak prvním surovým alkoholem. Tento proces zajišťuje rumům čistotu, jemnost a jasně danou strukturu. Dle zvolných nuancí každé destilace a různých technologií vzniká pak konkrétní druh rumu Diplomatico.

Dále rum zraje v různých typech sudů. Mistři se tradičně zaměřují hlavně na sudy z bílého dřeva po bourbonu nebo whiskey. Po procesu zrání a míchání se sudy uzavírají a odpočívají zavřené až do konečné stálosti, kdy je vhodné je i nalahvovat.